Uppdragspatrullen

I vår klass hade vi i årskurs 1 något som kallades Uppdragspatrullen. Två eller tre elever i veckan fick ett speciellt uppdrag. Uppdraget hade ofta ett digitalt inslag och jag hade då möjlighet att fokusera extra på dessa elever inom alla möjliga kunskapsområden. Eleverna var mycket ambitiösa i detta då de kände sig utvalda. Det kunde handla om att undersöka något eller att dokumentera. Fokus låg på att göra en enkel arbetsplan samt att dokumentera arbetsprocessen för att sedan redovisa för klassen veckan efter. Jag stöttade dem efter behov och hjälpte dem att göra en redovisning i Notebook eller Powerpoint som vi sedan lade på bloggen med Slideshare (se ovan).

Poängen är att instifta rutiner som man känner att man klarar av. I tvåan för denna klass så hann vi inte med uppdragspatrullen. Då fick en elev i veckan skriva veckobrevet istället och välja bilder etc. Kanske inte lika kul men jag fick lite tid själv med varje elev på ett smidigt sätt.

Så här kan en redovisning på bloggen se ut.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *